11. januar 2009 – Russel- New Zealand

I går ankom vi til Russel. Tog en lille bilfærge over til halvøen hvor Russel ligger. Russel var tidligere hovedstad i landet. Det er ikke til at forstå at denne lille by har været hovedstad for hele landet. Russel er en hyggelig bade og fiskeby hvor New Zealænderne kommer til om sommeren. Mange tager ud fra denne by for at dybhavsfiske. Der er fiske- og sejlbåde i hele bugten. Herfra tog vi og købte billetter til en tur i “Bay of Islands” med en turistbåd for at komme ud at se delfiner og se “Hole in the rock”. Båden sejlede ret så stærkt og der var hurtigt nogle høje bølger så det hele vuggede godt derudaf. Men vi kom tæt på delfinerne to gange. I anden omgang på vejen hjemad legede og sprang delfinerne tæt ved båden. De svømmede også efter båden i fuld fart da den speedede op og sejlede væk fra stedet. Sjovt at se for store og små! Vi nåede også ud til klippen med hul i, men der var for meget uro i vandet denne dag til at vi kunne sejle igennem hullet men flot var det alligevel. På vejen hjem var der et par stykker af os der var lidt hvide i hovederne men klarede den uden at kaste op…
Om aftenen stod maden på fisk og lam på landets ældste udskænkningssted (1827) “The Duke of Marlborough House” med usigt over bugten og solnedgangen.
Vi blev to dage på campingpladsen i Russel. 2. dag fik vi en af de få pladser med udsigt over bugten.

12. januar 2009, Ninety miles beach- NZ

Turen gik igen mod nord hvor vi på vejen gjorde holdt ved “Cable beach” her var bølgerne rigtig høje så ungerne susede ud for at bade og lege i dem. Vandet var helt turkisblåt.
Så var det videre mod nord vest hvor vi kørte ud til “90 miles beach”. Et virkeligt flot område med det fineste sand og strand så langt øjet rækker. En del biler suser rundt på denne strækning men det er forbudt for diverse udlejningsbiler.
Nu var det så min ( Lulu) tur til at prøve at køre vores store “truckerhus”. Den er som en mindre lastbil og det er jo ikke lige hver dag man får lov til at prøve at køre sådan en i DK. De første 10 km var på en bumpende grusvej og det hele rystede men det gik fint derudaf. Venstrekørslen lærer man hurtigt men i starten mangler der altså nogle gear i højre hånd! Jeg skulle også lige lære at placere mig tæt på midterstriberne da bussen er ret så bred (synes jeg).