17. februar – Hanmer Springs til Banks halvøen
Vågnede op til en smuk solskinsdag i bjergene i Hanmer Springs. Ungerne og Lars tog sig et slag minigolf på en god bane midt i byen mens Lulu forsøgte at få det bedre efter at være vågnet om med en god gang svimmelhed. Desværre nåede vi ikke at prøve de varme kilder i byen men besluttede at prøve at nå til Banks halvøen uden for Christchurch i dag. I bøgerne står der at denne halvø nok er det smukkeste på den østlige del af sydøen så det må jo undersøges. Nu er der kun to overnatninger igen i vores rullende hus.
Lidt uden for Hanmer Springs kørte vi over en gammel bro (ca. 100 år) højt over en flod. Så lige at der var to der skulle til at springe bungyjump fra broen, så camperen blev hurtigt parkeret og vi løb hen til udsigtspunktet for at få det hele med. Det var et par der sprang. Først kvinden, så manden. De tøvede ikke meget før de sprang og flot så det ud hen over floden. Efter at elastikken var rolig igen blev de sænket ned til en jetbåd der sejlede dem ind til flodbredden igen.
Sidst på eftermiddagen nåede vi ud til halvøen. Ret fladt i starten hvor vi bl.a. kom forbi en stor sø, med utrolig mange forskellige fugle. Så gik det op i bjergene ad snoede veje og pludselig havde vi den flotteste udsigt over en kæmpe indsø som viste sig at have været en stor vulkan for mange millioner år siden. Dagens is blev indtaget i ”næsten” stilhed, bjergtaget over den flotte udsigt. Ned ad bjerget gik det mod den lille by Ataora hvor vi droppede ind til Top 10 campingpladsen, der ligger på bjergskråningen ned mod byen. Dvs. der er gode muligheder for at få en fantastisk udsigt hvis man har bestilt plads på forhånd. Det havde vi ikke så vi fik plads i anden række men stadig med lidt view. Efter aftensmaden skulle vi lige ned til byen ad en meget stejl sti- tog kun 5-10 minutter ned men op tager det mindst det dobbelte! Lige i udkanten af byen så vi pludselig en stor flot kakadue der spangulerede rundt på et hegn og spiste blade. Sjovt at se den flotte fugl som Karoline lige læser en historie om i hendes læsebog. Vi er helt sikre på at det er kakaduen Nini vi lige har set!!

18. februar Ataora
Besluttede hurtigt at blive her en ekstra dag da her er meget flot og hyggeligt. Byens kendetegn er de franske vejnavne og butikker med franske navne. Rigtig hyggelig afslappet stemning. Slentrede rundt i byen og slappede af på campingpladsen. Vi fik også fundet kufferter og tasker frem fra gemmerne og fik pakket en hel del.

19. februar Ataora til Christchurch
Hele morgenen blev der pakket og gjort lidt rent så vognen så nogenlunde ud inden aflevering. Man kan godt se at vi har boet i vognen i lang tid (42 dage) uden støvsuger osv. men sådan er det.
Havde håbet på at finde en strand på tilbagevejen mod Christchurch med sol og badning men tågen lå rundt omkring om bjergene men trods dette havde vi en fin køretur med flotte udsigter. Vi fandt dog en strand, som med skilte og sin egennatur viste at den ikke egnede sig til badning, men flot var den. En fantastisk brændning og de dejligste runde sten.
Fik afleveret camperen og blev herefter kørt ind til centrum af Christchurch til vores hotel (Ibis). Da vi nåede frem opdagede Lauritz at han manglede sin rygsæk. Den må vi hente på lørdag når vi skal flyve til Sydney.

20. februar Christchurch
Spiste en god gang morgenmad på hotellet hvor ungerne fik lavet deres egne vafler. Stort hit.
Købte en dagsbillet til den gamle sporvogn som kører en runde i den gamle bydel. Meget hyggeligt. Man kan stige af og på ved de stop man ønsker. Resten af dagen gik med shopping.
Om aftenen spiste vi mad på hotellets restaurant. Der var salsaaften så menuen stod på mexikansk mad eller det vil sige det skulle det være, men det smagte slet ikke mexikansk. Kl. 20.30 blev der budt op til salsaundervisning (vi sprang over!) hvor der pludselig var en helt masse mennesker i lokalet. Musikken mindede ikke meget om det det salsamusik vi kender og danselæren havde absolut ikke meget rytme og sving i hofterne. Det må de øve sig lidt i før vi bliver imponeret.

21. februar Fra Christchurch til Sydney
Hoppede igen på sporvognen og kørte til en plads med et marked og snusede rundt blandt boderne med smykker, kunst osv. derefter gik vi i botanisk have. Flot gammel have med nogle enorme træer. Så også palmehuset og et drivhus fyldt med begonia. Blomsterne var helt fantastisk store. Har ikke set noget lignende derhjemme.
Kl. 1 gik taxaen igen mod lufthavnen med et enkelt stop hos KEA for at hente rygsæk. Flyveturen til Sydney tog 3,15 timer New Zealand Air. For øvrigt ret god mad ombord!
To skønne citater fra ungerne under flyveturen.Ved starten bad Karoline Lauritz om at flytte sig lidt tilbage ”Jeg skal lige se skyerne, om Oldemor sidder på en af dem”. I forbindelse med landingen skreg Lauritz højt ”hold fast! Nu lander vi!” Det er jo hvad der kan ske når man samtidig ser film for fuld styrke i hørebøfferne.