8. januar 2009 – New Zealand – Auckland

Turen gik idag til Devonport med en lille færge fra havnen i Auckland. Det tog 12 minutter. Skønt vejr – fuld sol. Det er en ældre by hvor der ligger flere sommerboliger. På denne halvø findes flere mindre vulkaner og vi tog turen op på en af disse. Der var en super flot udsigt over de mange små øer der findes uden for Auckland i det totalt turkisblå vand. Jeg (Lulu) kunne bare sidde der og se ud på denne udsigt hele dagen lang men det var der desværre ikke lige tid til. Efter vulkanvandring gik turen til en strand i nærheden hvor vi badede i det meget varme vand. Det var lige noget der kunne bruges. Det var meget lavvandet, så der skulle vandres lidt før der kunne svømmes. Om eftermiddagen gik turen så til Skytower, som ligger lige ved siden af det hotel vi bor på; dejligt nemt at finde hjem – skal bare gå efter tårnet der er 328 meter højt. Da vi gik ind i elevatoren på vej mod toppen lagde ungerne hurtigt mærke til at der var glas i noget af gulvet så man kunne stå og se hele vejen ned til bunden af skakten. Derudover kunne man se ud af den ene side på det sidste stykke af vejen op – ikke noget for Lulu…… Da vi så kom op til en af de første platforme kunne man igen gå på noget glas så man kunne se hele vejen ned. Føj føj føj… Lulu valgte at blive på denne etage og vente utålmodigt på at komme ned igen sammen med de andre tre der begav sig videre op!
Lulu var rimelig glad for at der ikke var plads i den roterende restaurant denne aften! Lauritz ville dog meget gerne have prøvet at spise i disse højder! Må dog indrømme at udsigten over hele byen og langt ud i horizonten var meget flot.
I Skytower centret var der også casino som vi kunne komme til at se på fra en balkon. Lauritz var næsten ikke til at styre, han ville så gerne ind og spille.

9. januar – Vores camper og Whangarei
Tidligt op og pakke det sidste ned. Kl. 10 blev vi hentet af KEA, for at blive bragt frem til vores nye hjem – autocamperen. Efter en hurtig gennemgang af bilen, blev første mål fastsat til at være et nærliggende supermarked. Vi (Lulu og Lars) var noget nervøse for hvorledes det nu skulle gå med at køre i venstre side, så vi tog det meget med ro, og ungerne havde bare at tie stille. Vi nåede – efter en lille omvej – frem til supermarkedet. Og sikke en oplevelse, vi har aldrig set et sådant udvalg af varer i DK. Bare præsentationen af grøntsagerne, og det store udvalg af fisk og kød. Børnene fik lov af Lars til at gå amok i slikboden hvor 100g koster ca. 3,25 kr. Efter at have fået fyldt køleskabet gik turen – roligt – mod Whangarei. På vejen gjorde vi et ophold på en strand og fik lidt frokost. Herefter kørte vi videre, og nu gik det lidt lettere med venstrekørslen. Landskabet vi kørte gennem var fantastisk, masser af dejlige grønne bakker og køer over det hele. Ikke så mange får som forventet men det er måske mere på sydøen?
Ankom til en lille rar campingplads med udsigt til bjerge og skov – masser af grønne omgivelser. Om aftenen og natten var der fuglefløjt. Lød som en meget eksotisk fugl der fløjtede løs! Ret så hyggeligt. Måske en papegøjeart?
Lige lidt om vores camper. Den er dejlig stor – rigelig med plads til vores tøj i de mange ovenskabe. Der er to siddeområder som begge kan laves om til sengepladser, endvidere har børnene deres egen soveplads over førerkabinen. Toilettet har vi endnu ikke taget i brug, men det er også meget praktisk indrettet på så lidt plads. Den føles som en mindre bus at køre med, den er større end den lastbil Lars i sin militærtid kørte med.

10. januar – Whangarei

Området skulle udforskes for vi havde læst at der var vandfald i nærheden. Vi fik at vide at det var en to timers gåtur så ekspeditionen startede..
Vi gik i en skov langs en flod. Utrolig flot og frodigt. Der var ikke nåletræer og løvtræer som i DK men palmer, gummitræer og kæmpebregner. Bregnerne ligner palmetræer og de største er 2-3 meter høje. Derudover var der blomster langs hele floden. Bl.a. nogle orange som jeg tidligere har tænkt at jeg skal have í haven derhjemme. Her står de bare overalt! Ligesom nogle flotte blå løgplanter (tror jeg det er) med en stor blå skærm (findes også i hvid). Her vokser de som ukrudt i alle grøftekanter, i skoven og i haverne. Efter to timers gåtur, som også bragte os forbi græssende køer og en gåtur i trætoppene 17 m over jorden – hvor vi kom forbi et stort Kaui-træ, nåede vi endelig frem til vandfaldet, der var ganske imponerende (for en dansker), men smukt var det. Ja, som det jo tydeligt fremgår, så kunne vi nu se frem til en to timers gå tur tilbage igen, og Karoline var allerede træt af at gå, men efter at vi havde indtaget en familie pakke med fish’n’chips til ca. 30 kr. var vi alle klar til turen. Bagefter regnede vi ud at vi havde gået godt 12 km på de i alt fire timer. Godt gået unger!
Herefter blev bilen pakket og så gik turen længere nordpå til Russell, som var den oprindelige hovedstad. For at gøre turen lidt kortere tog vi en lille færge – ala Orø – fra Opua. I morgen håber vi at vejret arter sig så vi kan komme ud på en sejltur i Bay of Islands, og komme gennem ‘the hole in the rock’.