3. januar 2009

Vi stod stod tidligt op – af en lørdag at være – kl. 6 måtte vi ud af fjererne. Kufferterne var pakkede, så det var ‘blot’ at komme i bad og få børnene op og få noget at spise. Taxien var bestilt til kl. 8. Vi var tidligt ude i lufthavnen så der var intet stress. Børnene kunne næsten ikke vente på at komme ud i flyet. Vel inde i flyet kunne vi/ungerne straks tage underholdningssystemet i brug. Der er jo vildt mange filmkanaler og spil at lege med. Desværre blev vi en time forsinket fra start af, men den tid blev rigeligt indhentet. I flyet kom vi til at sidde ved siden af en dansk botaniker som arbejder i Edinburgh Botaniske Have. Han skulle til Indonesien for at studere og indsamle ingefær-planter. Han havde fået penge til at forske og skrive en bog om ingefær og fortalte at man mener at der findes et par tusind forskellige arter af planten (herunder gurkemeje)! Ja – der er meget man kan forske i.
flyveturen gik ellers fint. Lauritz var heldig at have 2 sæder så han fik sovet en del, vi andre forsøgte men var godt trætte da vi vi ankom til Singapore.

4. januar, Singapore

I Singapore var kl. ca. 6.00 da vi landede – 7 timer mere end i DK. Det kan mærkes! Børnene syntes det var ret sjovt og underligt at der var så varmt udenfor. Vi blev kørt i bus til hotellet og tog derefter en lur på hotellet. Så var det tid til at finde noget at spise. Der er små madsteder alle vegne men søgte hen til et indkøbscenter hvor temperaturen var til at holde ud. Karoline var ikke helt frisk så to af os gik til hotellet igen og læste bøger (og sov lidt igen). ”Drengene” tog til et stort elektronikcenter på 7 etager, og fik boltret sig i diverse spil og elektroniske dimser dog uden at købe særligt meget.
Sidst på dagen var det tid til at svømme i hotellets to udendørs swimmingpools omkranset af palmer. Det var noget ungerne kunne bruge. Om aftenen gik turen til Chinatown hvor der var mennesker overalt. Der var kinesiske dimser og tingeltangel over det hele! Lige et sted for Lars smiley ”elsker” (eller er det mon hader?) alt hvad der er ”made in China”. Det lykkedes os at finde et lille sted hvor vi kunne få noget aftensmad- rigtig kinesisk. Menukortet bestod af billeder af maden, men det var ikke helt til at gennemskue hvad det egentlig indeholdt. Vi fik nogle små kyllingestykker med ben i i noget snasket sovs- rimeligt svært at spise med pinde! Det lykkedes os også flere gange at tabe det på gulvet og bordet! Tror nok at personalet og de omkringsiddende gæster (alle kinesere) fik sig et billigt grin. De forbarmede sig over Karoline der fik ske og en gaffel! På vejen hjem kom vi forbi McDonalds og måtte ind og have noget velkendt – så desserten stod på sundae is.

5. januar
Vi sov rigtig godt i ca. 6 timer så vågnede Karoline og var vældig frisk og sulten og snakkede løs. Vi andre var bare trætte, kl. var ca. 5. Hun fik knækbrød og vand og blev ”coolet” ned igen og sov på ny.
Efter en noget speciel morgenmad på en af de lokale cafeer – som ellers er meget besøgt – gik turen til Singapore ZOO. Her var meget frodigt med palmer, blomsterbuske og orkideer mange steder. Vi kunne komme helt tæt på nogle af aberne, kænguruer og fugle. Børnene syntes af næseaberne var ret sjove at se på og egentlig ikke særligt kønne!
Kl. 17.30 var vi tilbage på hotellet og klar til at blive hentet af bussen til lufthaven. Kl. 21 fløj vi så mod New Zealand.